Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Április 25. 17:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Lázár János: a kormány az elmúlt 14 évben 28 ezermilliárd forintot fordított az ország fejlesztésére

Lázár János: a kormány az elmúlt 14 évben 28 ezermilliárd forintot fordított az ország fejlesztésére

A kormány az elmúlt 14 évben 28 ezer milliárd forintot fordított az ország fejlesztésére, a beruházásokat pedig nagyrészt magyar vállalkozások valósították meg - mondta az építési és közlekedési miniszter Sárospatakon a Weinberg '93 Építő Kft. 30 éves jubileumi ünnepségén csütörtökön.

Lázár János hangsúlyozta, az elmúlt 14 év munkájának eredménye az is, hogy a magyarországi építőipar tíz legnagyobb vállalatából hét már magyar. Hozzátette, hosszú éveken keresztül ez fordítva volt, és jelenleg egy "építőipari honfoglalás és visszafoglalás zajlik", ez pedig kulcskérdés egy ország életében.

Elmondta, a magyar építőipar nagyban járul hozzá az ország gazdasági szuverenitásához, mely "egyenesen vezet egy ország és egy nemzet szuverenitásához, függetlenségéhez és önállóságához". Kiemelte, Magyarország nem lehet erős, független ország, és nem rendelkezhet saját sorsáról, ha gazdaságilag nem elég erős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.